Meteen naar de inhoud

MEES HOUBEN NEDERLANDSE VERTEGENWOORDIGER IN FIA KARTING ACADEMY TROPHY 2022

  • door

De EXPRIT Kart waarmee Mees ook tijdens de CIK/FIA Academy wedstrijden zal uitkomen.

Mees Houben gaat Nederland vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy van 2022. Het 12-jarige Limburgse karttalent werd door de KNAF gekozen op basis van zijn behaalde resultaten, in korte tijd geboekte progressie en toekomstperspectief. De FIA Karting Academy Trophy omvat drie wedstrijden waarbij 51 karttalenten uit vijftig verschillende landen het met identiek materiaal tegen elkaar opnemen.

Mees Houben uit het Limburgse Heerlen maakte in het Belgische Genk kennis met de kartsport en was meteen verkocht. In 2019 reed hij zijn eerste wedstrijden om daarna met mooie resultaten snel door te breken. In 2020 eindigde het jonge karttalent in de klasse Micro Max als tweede in de BNL Karting Series en het Nederlands Kampioenschap Chrono 2-takt. Verder schreef hij in Genk en het Italiaanse Adria wedstrijden in de Rotax Max Challenge Euro Trophy op zijn naam. Afgelopen jaar promoveerde Houben naar de klasse Mini Max en was daar met een eerste plaats in de Benefit League, een tweede plaats in de BeNeLux Karting Series, een derde plaats in het Nederlands Kampioenschap Minimax en de titel in het Nederlands Kampioenschap Mini Junior opnieuw uiterst succesvol. Daarnaast pakte Houben in Adria opnieuw een zege in de Rotax Max Challenge Euro Trophy, maar nu in de klasse Mini Max. Aan het eind van het jaar mocht Houben dan ook in de kleuren van Team The Netherlands naar de Rotax MAX Challenge Grand Finals in Bahrein.

Op basis van deze resultaten, zijn snelle progressie en toekomstperspectieven werd Houben door het Bestuur Sectie Karting (BSK) van de KNAF geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy. Houben richt dit jaar verder zijn pijlen op een topklassering in het sterk bezette en hoog aangeschreven Deutsche Kart Meisterschaft (DKM). Dat Houben alles voor zijn sport overheeft, mag wel blijken uit het feit dat hij in de weekenden waarin hij geen wedstrijden heeft, gaat trainen op de diverse Europese kartcircuits en daarnaast ook nog een fysiek trainingsprogramma afwerkt.

Houben Racing is al vol aan het trainen met hetzelfde materiaal als ook door de FIA Academu Trophy ter beschikking wordt gesteld.

De FIA Karting Academy Trophy is een door de wereld overkoepelende kart- en autosportfederatie FIA opgezette competitie waaraan alleen kan worden deelgenomen door vanuit de nationale autosportfederaties afgevaardigde karttalenten in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar. Om de kansen in de FIA Karting Academy Trophy zo gelijk mogelijk te houden, wordt gereden met volledig identiek materiaal, waarbij de karts door middel van loting aan de rijders worden toegewezen en er gedurende het evenement ook nog onderling van motor moet worden gewisseld. Om zoveel mogelijk landen een kans te geven, mag ieder land in principe maar één deelnemer afvaardigen. Dit jaar zal het deelnemersveld dan ook bestaan uit 51 rijders uit vijftig verschillende landen.

De FIA Karting Academy Trophy telt drie ronden, waarbij dit jaar wordt afgetrapt in het Belgische Genk (13 – 15 mei), samen met het Duitse Kerpen de thuisbaan van Houben. Daarna volgt het Italiaanse Adria (17 – 19 juni), terwijl de finale van 2 tot en met 4 september wordt verreden in het Franse Le Mans.

De bekendste winnaar van de FIA Karting Academy Trophy is de huidige Ferrari Formule 1-sterrijder Charles Leclerc, die het kampioenschap in 2011 op zijn naam schreef. Nederland heeft in de FIA Karting Academy Trophy echter ook een meer dan uitstekende staat van dienst. In 2014 veroverde Richard Verschoor de titel, terwijl in datzelfde jaar Rinus van Kalmthout beslag legde op de derde positie. In 2016 eindigde Kas Haverkort op een derde plaats en in 2017 had Nederland met Tijmen van der Helm (2de) en Mike van Vugt (4de) twee rijders in de top vier. Robert de Haan legde in 2019 beslag op de derde plaats terwijl afgelopen jaar Reno Francot op slechts één punt van het podium als vierde eindigde.

Foto’s: kartphoto.com

Mees Houben gaat Nederland vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy van 2022. Het 12-jarige Limburgse karttalent werd door de KNAF gekozen op basis van zijn behaalde resultaten, in korte tijd geboekte progressie en…Kartnieuws, alles over karting.

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy