Meteen naar de inhoud

Luuk Neessen pakt eerste podium bij Dutch Rotax Max Challenge

Vandaag 15-08-2020 bij de aftrap van het Nederlands Kampioenschap Karting van de Chrono op Veldhoven pakte Luuk Neessen voor het eerst het zo fel begeerde podium. Luuk deed dit met zijn nieuwe Falcon kart van Peter de Bruijn kart racing. Na vorig jaar op een Exprit onderweg geweest te zijn werd er twee weken geleden een dag voor de BNL Karting series besloten de overstap te maken op de Falcon. De kart gaf Luuk vanaf de eerste ronde zoveel vertrouwen en in de derde sessie dat Luuk onderweg was op Karting Genk tijdens de BNL reed hij direct in de Rotax Junior zijn persoonlijk record met een 54,8.

Tijdens de kwalificatie reed Luuk een wat teleurstellende tijd omdat hij net niet goed gepositioneerd zat maar met een 11e plek en een halve tiende achter plek 5 had hij een goed gevoel voor de wedstrijd.

Pre-Finale,

In de pre-finale had Luuk een top start, iets waar Luuk normaal nog wel eens teveel respect heeft voor de rijders om hem heen hield hij zijn plekje aan de binnenkant en reed de eerste bocht in als zesde. Na twee ronden kon Luuk de nummer vijf voorbij en op jacht naar de nummer vier. Helaas voor Luuk was het gaatje net te groot en kon hij dit wel dichten maar geen vuist maken om de vierde plek in te nemen. Achteraf bleek dit alleen maar beter.

Finale 80% aan kop,

In de Finale had Luuk een top start, na 1 ronde lag hij vierde en in ronde vier pakte hij de kop. Tot een halve ronde voor de finish kon hij deze behouden maar een ontketende Lucas Schoenmakers haalde Luuk in en ook Cristijan de Klein dook mee het gat in. Jammer voor Luuk maar 10 minuten na de finish overheerste toch het positieve gevoel van zijn eerste podium, en bevestiging van de keus voor het Falcon chassis.

Vandaag 15-08-2020 bij de aftrap van het Nederlands Kampioenschap Karting van de Chrono op Veldhoven pakte Luuk Neessen voor het eerst het zo fel begeerde podium. Luuk deed dit met zijn nieuwe Falcon kart…Kartnieuws, alles over karting.

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy