Meteen naar de inhoud

Dag 2 Rotax Grand Finals Bahrein. Indrukwekkend schouwspel.

  • door

RMCGF 2021 – DAG 2

BAHRAIN INTERNATIONAAL KARTING CIRCUIT (BIKC)

Sakhir, Bahrein, 13 december 2021 – de tweede dag van deze Rotax Grand Finals waarop onze gemotiveerde racers voor het eerst met hun gloednieuwe karts de baan op gingen voor de vrije trainingen.

Bij de Micro Max starten Tom Papenburg en Boaz Maximov voor Nederland en de beide heren die elkaar in het NK en tijdens de BNL met close racing bestreden hebben deze eerste dag de snelheid nog niet echt gevonden. In de derde sessie van de dag, die veelal gezien mag worden als de sessie waar iedereen al een beetje de basis snelheid heeft gevonden zitten de beide heren er nog niet bij. Met 1.048 achterstand op de snelste man voor Tom en 1.248 voor Boaz is er voor rijders en coureurs nog werk aan de winkel morgen.

Bij de mini Max heeft Nederland een heel sterk drietal aan de start met de Nederlands Kampioen Max Sadurski, Ralph “sideways” van de Pavert en de bijna “onderkoelde” Mees Houben. Vooral Mees Houben begon de eerste dag erg sterk. Zonder slipstream op eigen kracht reed hij twee keer naar de snelste tijd en in de derde vrij training een 6e tijd 0.2 seconde achter de snelste man die wel een slipstream pakte. Mika van de Pavert reed in deze sessie naar een knappe derde tijd echter moet Mika met zijn monteur nog werken aan een afstelling waar er minder fluctuatie zit in de rondetijden. Max Sadurski zijn 22e tijd in de derde vrije training laat niet zien wat zijn werkelijke kwaliteit is en we verwachten hem morgen tijdens de kwalificatie zeker in de top 10 van de 72 coureurs.

Bij de Max Junioren staan vier coureurs aan de start die op papier allemaal wereldkampioen kunnen worden. Dit lijkt grootspraak maar Bruno Mulders, Matthijs Terlouw, Enzo Bol en de Joepster Breedveld blazen vooraan mee. Joep blijft nog iets achter maar hij heeft nog niet het juiste sleepje kunnen pakken wat je op deze baan nodig hebt voor een top tijd maar zijn rondetijden alleen zien er zeer vlak en snel uit. Bruno Mulders en Jayden Thien staan alle sessies bij de top 5 en stellen zich nadrukkelijk kandidaat voor een plek vooraan op de startgrid na de kwalificatie.

Christijaan de Kleijn en Luna Bloem staan voor Nederland aan de start bij de Max Senioren. De beide coureurs hebben het nog lastig en reden in hun groep gemiddeld op 0.6 seconde achter de snelsten en hebben nog duidelijk moeite met het Sodi Chassis. Christijan geeft aan dat ze over de volle training super vlak rijden maar de piek uit de band halen lukt nog niet. Maar met nog twee sessies te gaan tot aan de kwalificatie is hij vol vertrouwen dat hij de aansluiting tot de top 10 nog zal vinden.

Alexander Dzhanibekyan, en Luc Scheepers gaan lekker in de DD2 deze jonge racers genieten vooral van de sfeer en het evenement op zich. En zullen proberen een finale plaats er uit te slepen deze Grand Finals. Bij Martijn van Leeuwen is het anders. Martijn komt alleen voor de winst en niets minder. Drie sessies waarvan twee keer tweede en één keer eerste zeggen genoeg over de vorm waarin de tot op het bot gemotiveerde Martijn zich bevind.

In de DD2 Master wordt Nederland vertegenwoordigd voor de komiek van de kartbaan de Belg Christophe Adams die elke sessie een paar tiende van zijn rondetijden af snoept. We hopen natuurlijk voor Christophe dat hij de absolute snelheid voor de kwalificatie vindt maar er is echt nog werk aan de winkel voor deze vooral sympathieke coureur.

Al met al een veelbelovende eerste dag voor de Nederlandse deelnemers wat hoop geeft op eremetaal aan het einde van deze week racen.

RMCGF 2021 – DAG 2 BAHRAIN INTERNATIONAAL KARTING CIRCUIT (BIKC) Sakhir, Bahrein, 13 december 2021 – de tweede dag van deze Rotax Grand Finals waarop onze gemotiveerde racers voor het eerst met hun gloednieuwe…Kartnieuws, alles over karting.

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy