Meteen naar de inhoud

Chrono Karting NK 2 Takt dag 1 een waar race feest.

15-08-2020 NK Karting #KNAF #CHRONO #ROTAX #KZ2

Na Corona tijd is het eindelijk tijd voor racen.

Het leek wel de eerste lentedag waarop de koeien van stal weer de wei in mogen, de karters gingen nog net niet dansend over het asfalt. Het plezier spatte er echt van af. Maar ja wat wil je, eind 2019 plan je seizoen 2020 je maakt je materiaal 200% je traint en dan mag je opeens geen wedstrijden rijden. Tsja dan word je gek, zowel als deelnemer als organisator.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten

Hoe mooi is het dan dat je onder zulke perfecte omstandigheden de baan op mag. Natuurlijk zagen sommige rijders er wat roestig uit want een wedstrijd is toch wel weer wat anders dan een training maar spektakel was er genoeg. En nog belangrijker het KARTEN LEEFT WEER door na Corona.

Micro Max als een duveltje uit een doosje,

Tsja dat slaat op de altijd goedlachse Mika vd Pavert, de kleine man zat er in de vrije training met een een na laatste plaats niet bij maar na de kwalificatie stond Mika gewoon op pole position en had hij de kleine Max Sadurski en Mats van Rooijen gewoon gefopt. De eerste race was echter een geheel ander verhaal. Direct na de start maakte Mees Houben gebruik van een inhaalactie in bocht twee op Mika vd Pavert waar hij mee dook in et gat. Wonderwel kwam Mees als eerste de bocht uit, pakte een paar meter en begon aan de Mees Houben show. Alsof Mees alleen op de baan was reed hij zijn rondjes en geconcentreerd stampend reed hij met een voorsprong van twee seconden als winnaar over de finish. In de finale deed Mees het nog even dunnetjes over maar hier werd hij geholpen door Mats van Rooijen die samen met Max Sadurski een race reed op et scherpst van de snede. Mats werd knap tweede achter Mees en Tom Papenburg zag zijn hele nette wedstrijd beloond met een podium plaats op de derde plek.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

Mini Max nieuwe stijl,

Het is even wennen dat de Micro Max niet meer op het 101 Nordic chassis rijden maar op de zelfde chassis als de micro max. Uiterlijk hetzelfde alleen een handvol PK’s meer vormen het verschil tussen de twee klassen. Gelukkig is het spektakel er niet minder om.  Kijken naar de pole position van Thijs Stevens en de winst in de beide races en tevens twee keer de snelste race ronde ziet het er uit als een walk in the park. Maar zo simpel was het ook weer niet voor Thijs Stevens. Vooral in de pre-finale had hij het in de eerste drie ronden lastig, want zoals we weten zijn de mini max de meest onverschrokken rijders aan het NK van de Chrono oftewel toen de lampen uit gingen was er actie all over the place. Thijs viel een paar plekken terug en Jens Treur en Devyan Roest mochten even geloven aan de winst. Helaas voor Jens en Devyan herpakte Thijs zich en reed naar de winst met een comfortabele voorsprong op zijn achtervolgers. De finale bracht in de top 5 weinig actie. Welgeteld twee positiewisselingen over de hele wedstrijd was het resultaat en de volle winst voor Thijs gevolgd door Jens en Devyan die ook op deze volgorde het podium mogen betreden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

Rotax Max Junior een prooi van the comeback kid.

Tsja zo mogen we Lucas Schoenmakers gerust noemen, want hij heeft in de afgelopen jaren al een paar keer geroepen te stoppen maar deze zaterdag pakt Lucas gewoon pole position en twee keer de winst. De eerste wedstrijd puur op snelheid en de tweede wedstrijd door slim af te wachten in de laatste ronde. In de eerste wedstrijd van de Max Junior was de verassing toch wel Max Knapen die kort achter Christijan de Kleijn derde werd. Max die al een paar wedstrijden op Belgisch grondgebied heeft gereden de afgelopen weken kwam in 2020 nog niet zo sterk voor de dag. Het leek wel of hij herboren aan de start van het NK was gekomen. Grootste pechvogel was de Nederlands kampioen in de Micro Max van 2019 Tommy vd Struijs die in bocht 1 dwars op de baan kwam te staan en het halve veld over hem heen zag vliegen.

De Finale gaf een geheel ander beeld. Luuk Neessen die niet bekend staat om zijn pik starts vloog binnen zes ronden naar de kop en reed de race van zijn leven. Helaas voor Luuk pakte Lucas Schoenmakers in de laatste ronde via een half gaatje op mooie wijze de kop terug en profiteerde Christiaan de Kleijn op optimale wijze door Luuk ook te verschalken en hem naar de derde plek te verwijzen. Lucas pakt dus de winst en Christiaan en Luuk completeerden het podium.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

Max Senior serieus hard gereden.

De eerste pole van 2020 in de Max Senior was voor Storm Broer die vorige week tijdens de Euro Max op Genk ook al liet zien dat hij in vorm is. Storm werd op 0,2 seconde gevolgd door Max Stemerdink en kort daarachter Emely de Heus. In de pre-finale reed Storm een snaar strakke race en reed van start tot finish aan kop en won de wedstrijd voor Luca Leistra. Wie ook goede zaken deed is Morris Schuring, oftewel Morris hoeft op maandagochtend de dag niet te starten met een Facebook bericht luidend als “we had the speed for the podium but unfortunately…..”  nee Morris deed het goed en finishte als derde met hele mooie rondetijden. In de finale mocht Luca Leistra een ronde aan de overwinning ruiken maar Storm pakte gedecideerd de kop terug in de tweede ronde en gaf deze tot aan de finish niet meer af. Luca Leistra werd wederom tweede en de jongedame Luna Bloem denderde van een vijfde plek naar het podium nipt voor Morris Schuring. Een bijzondere vermelding willen we hier nog even maken voor de purist en de liefhebber in dit startveld Jim Ringelberg de dertiger maakte weer eens zijn opwachting tussen de jonge honden en finishte als 15e. Knap gereden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

DD2 en DD2 Master en het verhaal van Ba(a)s Lammers,

In de DD2 staat dit jaar misschien wel de meest succesvolle internationale Nederlandse karter aan de start Bas Lammers. Bas heeft overal op deze aardkloot al mondiale titels en grote wedstrijden geworden en doet het dit jaar in de BeNeLux in de DD2. En hoe? Bas geeft rijles aan de rest van het veld, wat een genot om naar te kijken. Bas laat zien waar het bij karten op hoog niveau om gaat hij is altijd in control en gaat het laatst van alle deelnemers op zijn gas en laat de kart tot in het extreme door de bocht rollen onder zijn banden te slopen. Niets slechts over de rest van de deelnemers want Bas van Vlimmeren,Jesse Spaans Inke arts etc. laten zien dat ze echt gas geven en maakten er mooie reces van maar tegen Baas Lammers was deze dag geen kruid gewassen. Bas werd op op het podium geflankeerd door Jesse Spaans en Imke Arts die vast van plan zijn om de tweede race dag het feestje van Bas Lammers te verstoren.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

Bij de DD2 Master reed Thierry de jong naar pole en twee keer race winst, in beide races op de voet gevolgd dor Christophe Adams de snelle Belg die altijd in is voor een geintje. In de pre-finale pakte Frits Wernsen nog de derde plek maar in de finale pakte ” Goose” Beckaert de kampioen van 2019 in de DD2 master de laatste podium plek na een hele mooie race tussen de DD2 jongelingen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, schoenen en buiten

 

 

15-08-2020 NK Karting #KNAF #CHRONO #ROTAX #KZ2 Na Corona tijd is het eindelijk tijd voor racen. Het leek wel de eerste lentedag waarop de koeien van stal weer de wei in mogen, de karters…Kartnieuws, alles over karting.

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy